Harmonia – ikuinen unelmako työelämästä

Valmentajana kuulen usein ihmisten toiveita ja unelmia työstä. Monen toiveena on, että työelämä voisi olla harmonista kuin auvoisa kesäpäivä. Lämmintä ja leppoisaa. Kevyt tuulenvirekin poistaa liiallisen kuumuuden. Huolet ja vaikeudet ovat poissa ja kaikki sujuu hienosti. On mukavaa. Ei ihme, että kouluttajalla ja valmentajalla on haastetta. Miten tehdä työelämästä onnelaa? Tai elämästä yleensä? Onko se edes tavoiteltavaa? Mahdollista ei ainakaan. Harmoniassa voi piillä monta vaaraa.

Olen positiivisesti asennoitunut, ratkaisukeskeinen ihminen. Pidän siitä, että ihmisillä on hauskaa yhdessä työssäkin. Mutta hauskuuden pitää tulla työn tekemisestä. Siitä, että ratkaistaan ongelmia, saavutetaan tavoitteet, keksitään uusia innovaatioita, tullaan toimeen yhdessä erilaisuudesta huolimatta. On haasteellista yrittää ymmärtää toisen ihmisen näkökulmaa, mutta se se vasta rikastuttaakin työelämää. Ristiriidat syntyvät usein siitä, ettemme kuuntele toisiamme. Meillä on vain kiire tyrkyttää omaa ajatustamme.

Harmonia pitää saavuttaa oman mielen tasolla. Silloin voi ryhtyä aidosti kuuntelemaan toista ihmistä. Ja kun kuuntelee, syntyy halu tietää ja ymmärtää toisen näkökulmaa. Yhteisen ymmärryksen avulla päästään ihan toiselle tasolle työhaasteissakin. Se voi johtaa yhdessä innostumiseen ja haluun antaa parastaan työssä. Se jos mikä lisää hyvää mieltä ja mielen harmoniaa. Ei ole vain pelkkä minä, vaan me yhdessä. Sellaista harmoniaa minä haluan.

Taidanpa lähteä vähän mietiskelemään. Hyvää viikonloppua!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s