HUIPPUTIIMI ONNISTUU!

Osallistuin eilen talkootöinä järjestetyn konsertin toteuttamiseen. Mikä ilo olikaan tehdä töitä ryhmässä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Ei kaikki toki mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti. Välillä tuli kinkkisiä tilanteita ja yllätyksiä, mutta aina löydettiin luovia ratkaisuja. Hommat hoituivat, kun jokainen kantoi vastuuta omasta osuudestaan  ja auttoi tarpeen mukaan. Tärkeintä oli yhdessä tekemisen ilo ja into. Ponnistukset kannattivat ja konsertti onnistui. Hyvä tiimi sai paljon aikaan.

Tällaista tapahtuu monella työpaikalla, kun tiimi saadaan toimimaan hyvin. Analysoin tänään eilistä talkootyötä ja pohdin tiimityötä sen pohjalta. Oleellinen asia oli, että meillä oli yhteinen halu toteuttaa projekti. Jokainen talkootyöläinen toi mukanaan oman sisäisen motivaationsa ja intonsa. Ja kun monta ihmistä panee innostuksensa yhteen, se kasvaa potensseissa. Ketään ei tarvinnut maanitella mukaan.

Toinen tärkeä asia oli, että meillä oli selkeä yhteinen tavoite. Lähdimme suunnittelemaan ja valmistelemaan konserttia pika-aikataululla. Oli päämäärä ja päivämäärä, mitä kohden menimme. Jokainen tarjoutui itse tekemään jotain. Ja kun on erilaisia ihmisiä, on erilaisia taitoja ja paljon myös ideoita. Oli yhteistä vastuun kantamista ja jaettua johtajuutta.

Lopputuloksena syntyi onnistunut konsertti, jossa vieraatkin näyttivät viihtyvän. Tunnelma oli lämminhenkinen ja taiteilija joukkoineen tyytyväinen. Salista poistui iloisia konserttivieraita. Budjettikaan ei rakoillut.  Eli tiimi saavutti tavoitteensa. No sujuiko kaikki sitten täydellisesti? Ei suinkaan. Opimme paljon asioita seuraavaa kertaa varten. Tärkeintä kuitenkin oli hyvä lopputulos asiakkaiden kannalta. Ja mikä myös oli hienoa, me koimme yhdessä  onnistumisen iloa!  Päällimmäisin tunne oli, että tämä tiimihän voi saada ihmeitä aikaan. Hyvän tiimityön edellytykset täyttyivät ja se näkyi tuloksessa.  Näin huipputiimit toimivat työpaikoillakin. Sitä kannattaa tavoitella.

Mukavaa työpäivää!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s