Johtaja, esimies – Millä mielellä aloitit päiväsi tänään?

Oma mieli voi joko vangita tai vapauttaa. Vanha viisaus on, että näemme maailman sellaisena kuin itse haluamme. Amerikkalainen tutkija Jeffrey M Schwartz on tutkimuksillaan osoittanut, että meidän tapamme ajatella, havainnoida ja toimia vaikuttaa aivojemme toimintaan. Voimme muokata omaa elämäämme itseohjatun neuroplastisuuden avulla.  Ei ole siis yhdentekevää, millaisia ajatuksia päässämme pyöritämme, mitä havainnoimme ympärillämme ja miten toimimme.

Johtaja, esimies – millainen on sinun mielenmaisemasi tänään?

Ensisijaisesti on tietysti kysymys omasta hyvinvoinnistasi.  Vaikutus heijastuu paitsi itseesi myös ympärilläsi oleviin ihmisiin, perheeseen, alaisiin, asiakkaisiin. Johtajalla heijastusvaikutus voi olla suuri, koska luot omalla olemuksellasi kuvaa koko yrityksestä. Esimiehet taas heijastavat omaa mielentilaansa työssään alaisilleen. Heijastatko tänään myönteisyyttä ja innostusta ympärillesi? Ellet, sinun kannattaa ensin kääntää oma mielesi positiiviseen suuntaan ja innostukseen. Vasta sitten voit innostaa muita.

Entä huomenna? 

Mies katsoo pilviä

Entä, jos huomenna aamulla herättyäsi viettäisit hetken itsesi kanssa. Rentoutuisit ja keskittyisit muutamaksi minuutiksi siihen, millaisella mielellä kannattaa aloittaa tämä päivä. Visualisoisit tästä päivästä hyvän ja energisen päivän. Katsoisit peiliin hymyillen itsellesi. Aivosi tunnistavat hymyn ja se vaikuttaa hyvänolon tunteeseesi. Lähtisit töihin iloisena ja huomaisit, kuinka linnut laulavat kauniisti aamulla ja ruoho viheriöi.  Mitä jos huomenna katsoisit maailmaa kiinnittäen huomiota hyviin asioihin elämässäsi ja työssäsi.  Kohtaisit kaikki ympärillä olevat ihmiset, perheen, alaiset ja asiakkaat uudella tavalla. Huomaisit heidän hyvät puolensa, vahvuutensa ja onnistumisensa.  Päättäisit nähdä tänään erityisesti kaikki pienet hyvät asiat arkipäivässäsi. Innostuisit työstäsi ja tekemisestäsi.

En lupaa, että päivästäsi tulisi ongelmatonta. Sen sijaan voisit kyllä saada energiaa ongelmien ratkaisemiseen ja iloa työn tekemiseen varsinkin, jos jatkat harjoittelua muinakin päivinä. Omaa elämää voi ohjata ja samalla vaikuttaa myös muihin. Englantilaisen runoilijan John Miltonin sanojen mukaan ”Mieli on omansa ja itsessään se voi tehdä taivaasta helvetin ja helvetistä taivaan.” Ottaen huomioon että kirjoitus on vuodelta 1667, se vaikuttaa hyvin nykyaikaiselta tänäänkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s