Lisää itse oman työsi mielekkyyttä ja voit edetä kohti unelmatyötä! Osa 1

Älä odota toisten antavan sinulle intohimoasi vastaavaa työtä. Rakenna sitä itse. Unohda kysymykset: Mitä minä saan työstäni? tai  Mitä joku toinen (=työnantaja tai pomosi)  tekee työni mielekkyyden eteen? Kysy mieluummin itseltäsi: Mitä minä voin itse tehdä lisätäkseni nykyisen työni mielekkyyttä?  Päätä tehdä edes pieniä asioita kerrallaan.

Tässä on sinuille yksi keino pohdittavaksi.

SITOUDU TYÖHÖSI

 

Mieti, kuinka paljon olet sitoutunut nykyiseen työhösi tällä hetkellä.  Arvioi asteikolla 1-10 omaa sitoutumistasi ( 10= erittäin sitoutunut, 1= sitoutumaton). Vastaa rehellisesti itsellesi.

Elämään ja työhön kannattaa suhtautua lapsen uteliaisuudella.

Elämään ja työhön kannattaa suhtautua lapsen uteliaisuudella.

Jos sitoutumisesi työhön on vähäistä, voit kokeilla nostaa tasoa esimerkiksi seuraavalla tavalla: Valitse joku määräaika (esim. vuosi tai sellainen aika, mihin olet valmis) ja päätä sitoutua sinä aikana työhösi 100%:sti. On helpompi sitoutua mielessään johonkin määräaikaan kuin loppuelämäksi, varsinkin jos ei koe työtään mielekkääksi. Jos valitset itse ja päätät pysyä työpaikassasi tietyn ajan, sinua ei ohjaa pakko tai ulkoiset olosuhteet. Määrittelemäsi aikarajan jälkeen voit arvioida, miten aika työssä on mennyt, mitä olet oppinut, mitä hyötyä sitoutumisesta on sinulle ollut jne. Sen jälkeen voit miettiä, teetkö uuden aikarajan ja millaisen. Mikä sopii sinun tavoitteeseesi? Mihin sinä haluat mennä jatkossa? Sitoutuminen mahdollistaa sinulle työhön uppoutumisen ja hyödyttää omaa kehittymistäsi. Samalla siitä hyötyy myös työnantajasi.

Muista, että kyse on sinun elämästäsi. Pidä elämä omissa käsissäsi äläkä suostu olosuhteiden uhriksi. Älä sittenkään, vaikka joutuisit työttömäksi tai pakkolomalle. Senkin ajan voit käyttää viisaasti. Älä anna vaikeuksien murskata omia tavoitteitasi.

VARO!

Työhönsä heikosti sitoutunut sortuu helposti negatiiviseen tunnekierteeseen. Ikävystyminen, kiinnostuksen puute työtehtäviin ja stressioireet voivat lisääntyä. Huomio kiinnittyy epäkohtiin ja puutteisiin, mutta ei ole halua tai kykyä rakentavaan asioiden parantamiseen. Työhönsä sitoutumaton  löytää usein jonkun hengenheimolaisen työyhteisöstään. Yhdessä valittamisesta voi tulla tapa. Työnilo katoaa ja uupumuskin voi uhata.  

 

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Lisää itse oman työsi mielekkyyttä ja voit edetä kohti unelmatyötä! Osa 1

  1. Paluuviite: Tuunaa itsellesi mielekäs työ joko itse tai esimiehen avustuksella | Seija Milicevic, WorkBest Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s