Osa 2. Lisää itse oman työsi mielekkyyttä ja voit edetä kohti unelmatyötä!

Voit vaikuttaa itse työn mielekkyyteen omilla päätöksilläsi. Itseasiassa keinot ovat sellaisia, joilla parannat omaa hyvinvointiasi riippumatta siitä, mitä työtä teet. Ensimmäisessä osassa ehdotin keinoksi 100%:sta työhön sitoutumista joksikin määräajaksi. Oletko jo tehnyt oman päätöksesi työhön sitoutumisesta?

Tässä ovat seuraavat askeleet, joita voit pohtia.

KESKITY SIIHEN MITÄ TEET 

Kuinka keskittynyt olet päivittäin omaan työhösi?  Arvioi asteikolla 1-10 työhön keskittymistäsi. (10=erittäin keskittynyt, 1=ei lainkaan keskittynyt) 

Jos keskittymisesi on huonoa, ala pikkuhiljaa parantamaan sitä.  Hyvä jos tiedostat miksi keskittymisesi on alhaista, mutta älä jää pohtimaan syitä liian syvällisesti.  Mieti mieluummin sellaisia pieniä ratkaisuja, joilla voit poistaa häiriötekijöitä ja parantaa työhön syventymistäsi.

Paneudu kulloiseenkin työtehtävään. Vaikka sinulla olisi monta asiaa tehtävänä samalla kertaa, pystyt joka tapauksessa hoitamaan vain yhden asian kerrallaan. Kun keskityt siihen mitä teet kulloinkin, tehokkuutesi kasvaa ja työsuorituksesi paranee. Se tuo tyydytystä ja iloa sinulle. Vähennät mielen kuormittumista, vaikka työssä olisi paljonkin vaatimuksia. Et keskity kaaokseen, vaan senhetkiseen työtehtävääsi. Lakkaa vatvomasta omassa mielessäsi tai työtovereiden kanssa kiirettä, työn paljoutta tai muita rasittavia asioita, jotka vievät energiaasi varsinaiselta työltä.

Hyvä ammattilainen tekee parhaansa ja on ylpeä työnsä tuloksesta.

JA KEHITÄ TYÖTÄSI

Oletko kehittänyt viime aikoina omaa työtäsi? Arvioi asteikolla 1-10, kuinka paljon olet tehnyt omasta aloitteestasi pieniä työtäsi tai työhön suhtautumistasi parantavia uudistuksia viimeisen vuoden aikana. (10= monta uudistusta, 1=ei yhtään)

Opettele tietämään työstäsi mahdollisimman paljon ja pyri aina parhaimpaan suoritukseen. Ideoi jatkuvasti, miten joku asia voidaan tehdä paremmin kuin ennen. Pienien arjen ideoiden keksiminen kehittää ja hyödyttää työtäsi. Lisäät sillä myös työn kiinnostavuutta. Koet iloa oppimisesta ja tulet oman työsi asiantuntijaksi. Näin kasvatat omaa pääomaasi samalla, kun teet myös työnantajan tyytyväiseksi. Hyvät työntekijät ovat työnantajalle aina arvokkaita.

VARO! 

Työtehtävien kaaoksesta voi seurata mielen kaaos, jos keskittymättömyys vaivaa pitkään. Se voi johtaa myös toisten syyttelyyn eikä se helpota tilannettasi. Odotat ratkaisua ulkoapäin sen sijaan, että pyrkisit itse toimimaan tilanteesi korjaamiseksi. Jos haluat päästä työssäsi vain helpolla ja mennä yli siitä, missä aita on matalin, jäät keskinkertaiseksi tai huonoksi työntekijäksi. Lisäät näin itse turhautumistasi ja työ alkaa puuduttaa. Huonosta laadusta et voi myöskään odottaa hyvää palautetta.

Kun parannat keskittymistäsi ja kehität työtäsi, autat siten omaa urapolkuasi. Parhaat työntekijät muistetaan jälkeenpäinkin. Pidä mielessäsi, että tämä työ voi olla askel kohti unelmatyötäsi. Se auttaa sinua etenemään omien tavoitteittesi tiellä.

 

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Osa 2. Lisää itse oman työsi mielekkyyttä ja voit edetä kohti unelmatyötä!

  1. Paluuviite: Tuunaa itsellesi mielekäs työ joko itse tai esimiehen avustuksella | Seija Milicevic, WorkBest Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s