Osa 3. Lisää itse oman työsi mielekkyyttä ja voit edetä kohti unelmatyötä!

Käytät työhön kolmasosan päivästäsi tai vielä enemmänkin. Älä unohda, että sekin aika on osa elämääsi. Ei ole yhdentekevää, miten tuon ajan käytät. Miten koet työsi, tuoko vai viekö se energiaasi? Voit vaikuttaa työpäiviesi laatuun panostamalla itse työn mielekkyyden lisäämiseen.  Kahdessa edellisessä osassa ehdotin keinoiksi 100%:sta työhön sitoutumista määräajaksi, keskittymistä siihen mitä teet ja oman työsi kehittämistä.

Tässä on yksi keino lisää pohdittavaksesi.

OPETTELE PITÄMÄÄN TYÖSTÄSI JA SATSAA MYÖNTEISYYTEEN 

 

Millainen on asenteesi omaan työhösi? Arvioi asteikolla 1-10, kuinka paljon näet myönteisiä asioita päivittäisessä työssäsi? ( 10= erittäin paljon, 1= ei ollenkaan)

Pohdi, millaisiin asioihin olet viime aikoina kiinnittänyt huomiotasi työssä. Millaisista asioista puhut? Täyttävätkö  mielesi työpäivän aikana työn hankaluudet vai myönteiset asiat? Listaa, mitä hyviä asioita työssäsi näet tällä hetkellä. Siirrä hetkeksi syrjään työn huonot puolet. Jos sinun on vaikea löytää myönteisiä puolia työstäsi, etsi aluksi joku aivan pieni asia, jonka koet olevan hyvin.

Jokainen päättää itse, kumman asenteen valitsee.

Jokainen päättää itse, kumman asenteen valitsee.

Päätä suhtautua myönteisesti työhösi. Voit tehdä tietoisen valinnan asennoitumisestasi tai antaa ulkoisten asioiden ja olosuhteiden ohjata sinua. Myönteinen asenne auttaa näkemään arkityön hyviä puolia, vaikka pieniäkin. Se ei tarkoita, että katsoisit asioita ”vaaleanpunaisten silmälasien” kautta eikä se tee työstäsi myöskään onnelaa. Sen sijaan myönteinen asenne lisää energiaasi ja edistää ongelmien ratkaisemista. Vaikutat itse, millainen työpäivästäsi tulee. Jos työpäivään mahtuu hyviä asioita, olet paremmalla mielellä vapaalle lähtiessäsi. Se hyödyttää itsesi lisäksi perhettäsi ja läheisiäsi.

 

Arvosta työtä, jota teet.  Anna arvostuksen näkyä puheessasi ja tekemisessäsi. Myönteinen suhtautuminen auttaa työhön paneutumisessa sellaisissakin tehtävissä, jotka ovat hankalia eivätkä niin mieluisia. Niitä mahtuu jokaiseen työhön. Pikkuhiljaa voit oppia pitämään työstäsi yhä enemmän tai jopa rakastamaan sitä. Innostus kasvaa tekemisen myötä. Huomaat ehkä jonain päivänä, että sinulla on mielekäs työ, jota haluat tehdä.

 

VARO! 

Kielteinen suhtautuminen ja valittaminen ikävistä töistä, hankalasta pomosta tai huonosta ilmapiiristä voi hetken tuntua helpottavalta, mutta tosiasiassa se ei edistä omaa eikä toisten hyvää. Negatiivisuus uuvuttaa ja lisää pahanolon tunnettasi. Jos et pysty itse arvostamaan työtäsi ja työpaikkaasi, kuinka voit odottaa toistenkaan tekevän sitä.

Ota vastuu asenteestasi ja ohjaa sitä itse. Varmista, että asenteesi pysyy myönteisenä. Miksi tuhlata työaikaa (lue: osaa elämästäsi) negatiivisuuteen?

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Osa 3. Lisää itse oman työsi mielekkyyttä ja voit edetä kohti unelmatyötä!

  1. Paluuviite: Tuunaa itsellesi mielekäs työ joko itse tai esimiehen avustuksella | Seija Milicevic, WorkBest Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s