Osa 4. Lisää oman työsi mielekkyyttä ja voit edetä kohti unelmatyötä!

Teetkö työtä toisten ihmisten kanssa? Millaisia kohtaamisia sinulla on päivittäin työtovereidesi, esimiehesi tai alaisesi kanssa? Työskenteletkö hyvässä ilmapiirissä? Kaikki nämä vaikuttavat siihen, miten koet työsi ja työpäiväsi. Jos olet valmis itse tekemään jotain työsi mielekkyyden lisäämiseen,  mieti mitä hyötyä sinulle voi olla seuraavasta keinosta.

OLE HYVÄ TYÖTOVERI, ALAINEN TAI ESIMIES 

 

Pohdi, millaisen ihmisen toiset kohtaavat sinussa. Älä  muistele, miten muut ovat käyttäytyneet sinua kohtaan.  Mieti, millainen vaikutus sinun käyttäytymiselläsi on ollut työpaikalla kohtaamiisi ihmisiin.

Paraneeko vai huononeeko työpaikan ilmapiiri, kun sinä tulet paikalle. Arvioi asteikolla 1-10,  miten olet vaikuttanut työpaikan ilmapiiriin. (1= erittäin kielteisesti, 10 erittäin myönteisesti)

Myönteinen kohtaaminen lisää työpäivän energiaa.

Myönteinen kohtaaminen lisää työpäivän energiaa.

 

Päätä olla hyvä työtoveri, alainen tai esimies.  Kiinnitä huomiota käyttäytymiseesi ja tapaasi puhua kohtaamiesi ihmisten kanssa. Pyri asennoitumaan myönteisesti ja avoimesti toisiin ihmisiin. Arvostus näkyy siinä, miten kohtaat heidät. Kiinnostu työtovereistasi ja kuuntele enemmän kuin puhut. Opettele näkemään toisissa ihmisissä jotain hyvää, vaikka pientäkin. Pohdi enemmän sitä, missä työtoverisi tai esimiehesi /alaisesi on hyvä kuin missä hän on huono. Arvosta toisten osaamista ja ole altis oppimaan muilta. Innostu työstäsi ja kannusta muita. Näin lisäät omaasi ja yhteisön hyvinvointia.

 

VARO! 

Älä sorru pahanpuhumiseen takanapäin äläkä ota osaa juoruihin. Puhu toisista mieluummin hyvää, esim. missä he ovat onnistuneet työssään. Riitely ratkaisee harvoin ongelmia, rakentava erimielisyys kylläkin. Jos tuotat läsnäolollasi huonoa oloa työpaikalle, se vaikuttaa viime kädessä myös omaan oloosi. Sellaiselle työpaikalle ei ole mukava lähteä. 

Kun antaa itsestään, voi myös saada. Se on vanha viisaus. Harjoittelemalla kehität vuorovaikutustaitojasi ja siitä on hyötyä sinulle muuallakin kuin työssä. Toisia arvostava työtoveri, alainen tai esimies on toivottu henkilö työpaikalla. Mielekäs työ mahdollistuu hyvässä työilmapiirissä. Älä odota muilta, vaan vaikuta itse ensin. Kysehän on sinun elämästäsi.

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Osa 4. Lisää oman työsi mielekkyyttä ja voit edetä kohti unelmatyötä!

  1. Paluuviite: Tuunaa itsellesi mielekäs työ joko itse tai esimiehen avustuksella | Seija Milicevic, WorkBest Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s