Keksi korvaava sana työhyvinvoinnille – EHDOTA JA VOITA!

Työhyvinvointi on sanana tullut tutuksi. Silti sanan sisältö on edelleenkin epäselvä. Työhyvinvoinnin kehittäminen eri työpaikoilla ja työhyvinvoinnin palvelujen tarjoajilla tarkoittaa sekin montaa eri asiaa. Filosofi Marja-Riitta Ollila sanoi yhdessä kokouksessa, että koko sana työhyvinvointi pitäisi poistaa käytöstä. Hänen mukaansa pitäisi puhua vain hyvinvoinnista. Se tarkoittaa, ettei hyvinvointia työssä tai muualla voida erottaa toisistaan. Ihminen joko voi hyvin, huonosti tai jotain siltä väliltä. Kyllä, mutta….

Työhyvinvointipalvelut auttavat kehittämään johtamista ja työtä

Kun itse vedän työhyvinvoinnin johtamiseen ja kehittämiseen erikoistunutta yritystä, tiedostan hyvin työhyvinvointi-käsitteen epäselvyyden. Joudun usein selittämään, mitä tarkoitan tuolla sanalla. Yritykseni ei tuota ”Liiku terveesti”-palveluja eikä ”Rentoudu ja pidä hauskaa yhdessä”- palveluja väheksymättä yhtään niiden merkitystä ihmisten hyvinvoinnille. Terve, hyväkuntoinen ihminen pystyy tekemään töitäkin paremmin kuin huonossa kunnossa oleva.

Yritykseni WorkBest Oy:n palvelut on suunnattu yrityksille ja organisaatioille, jotka haluavat parantaa  työprosesseja, johtamista ja työyhteisöjen toimivuutta. Tärkeät kysymykset ovat:

  • Mitä työssä tehdään?
  • Millä tavalla työtä tehdään?
  • Miten johdetaan itseä ja muita?
  • Miten tiimit ja työyhteisöt toimivat?

Näillä asioilla vaikutetaan sekä yrityksen tulokseen että ihmisten hyvinvointiin. Moni asia on kiinni siitä, että oivaltaa miten ihmisten kanssa kannattaa olla. Se koskee sekä esimiehiä että työntekijöitä. Työhyvinvoinnin kehittäminen on vaikuttamista, ei vain tiedon lisäämistä, vaan myös kannustamista asenteiden muuttamiseen ja vuorovaikutuksen parantamiseen. Ihmisten johtaminen vaatii taitoa olla ihmisten kanssa. Muutoksen myötä työhyvinvoinnin kokemus kasvaa ja työn tulokset paranevat. Työhyvinvointi vaikuttaa työssäolon lisäksi ihmisen koko elämään ja myös päinvastoin.  Vastuu koko hyvinvoinnista ei voi olla pelkästään työnantajalla, vaan jokaisella ihmisellä on vastuu pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan.

Työhyvinvointi kunnossa - Työ tuottaa tulosta ja työntekijä voi hyvin.

Työhyvinvointi kunnossa – Työ tuottaa tulosta ja työntekijä voi hyvin.

EHDOTA UUTTA SANAA 

Työhyvinvointi ( well-being at work) on sanana joka tapauksessa kuvaava niin kauan kun ei parempaa ole.   Pitäisikö työhyvinvointi-sanalle etsiä vaihtoehtoa, vai sittenkin puhua vain hyvinvoinnista?  Kaikki ehdotukset työhyvinvointia korvaavasta sanasta ovat tervetulleita. Sanan täytyy olla suomenkielinen. Parhaan ehdotuksen antaja saa palkinnoksi yhden tunnin ilmaisen työhyvinvointiluennon työpaikalleen.  VOIT LÄHETTÄÄ  EHDOTUKSESI TÄMÄN LINKIN KAUTTA

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s