Johtaja – Tukeeko yrityskulttuuri innostusta?

Hyvä johtaja, millainen kulttuuri yrityksessäsi on vallalla?

Kohtaatko yrityksessäsi innostuksesta puhkuvia ihmisiä, jotka ovat onnellisia työssään? Jotka kokevat onnistumisia, ja tuovat menestystä yritykselle? Mitä kertoisit minulle, jos kysyisin millaista henkilöstöä teillä on? Vai oletko uppoutunut muihin töihin niin täydellisesti, ettet osaisi vastata. Ehkä HR-osastolta saisit apua tai esimiehiltä. Ehkä he tietävät paremmin.

Kysyn sitä juuri sinulta siksi, että johtajana sinulla on valta valita yrityskulttuurin suunta. Se suunta, millä tavalla työtä tehdään, miten ihmisiä yrityksessä arvostetaan, miten heihin luotetaan, kuinka paljon he saavat osallistua, miten luovutta tuetaan jne. Ja tietysti myös miten yrityksessä esimiehet tekevät työtään, millainen on johtamisen linja. Sellaisia asioita, jotka ovat tärkeitä työntekijöillesi, mutta myös yrityksen menestykselle.

Kehoitan sinua lähtemään kierrokselle työpaikoille kaikki aistit avoinna. Niin että voit kuulostella ja tuntea, tekevätkö ihmiset työtään innostuneessa ilmapiirissä. Käytä intuitiotasi ja aisti, mitä ilmassa on. Kyllä innostus ja hyvä tekemisen meininki on aistittavissa. Olen itse kierrellyt vuosien aina monissa yrityksissä ja työpaikoilla. Ei tarvitse kauan istua jollain penkillä ja seurata ihmisten tapaa olla, kun aistii monta asiaa. 

Innostuminen ja onnistuminen antavat energiaa. Tarjoaako yrityksesi näitä kokemuksia  työntekijöille?

Innostuminen ja onnistuminen antavat energiaa. Tarjoaako yrityksesi näitä kokemuksia työntekijöille?

Kuulostele, onko työpaikoilla menossa luovia prosesseja, ihmisiä uppoutuneina työhönsä kiinnostuneen näköisinä. Sen näköisinä että haluaisivat kertoa sinulle, mitä heillä on meneillään. Vai vallitseeko siellä hiljainen ahdistavuus, kun saavut paikalle. Uskaltavatko ihmiset kysyä sinulta jotain.  Tai oletko sinä halukas kysymään ja tietämään, onko työpaikalla innostuksen ilmapiiri. Ja jos ei ole, niin miksi ei. Riippuu sinusta, millainen johtaja olet, uskaltavatko ja haluavatko työntekijät kertoa. 

Jos tulet käynniltäsi takaisin tyytyväisenä, hieno juttu. Olet varmasti silloin voinut todeta, että työpaikoilla on innostusta. Ehkä se on myös tarttunut sinuunkin. Ehkä teillä onkin innostava, ihmistä arvostava yrityskulttuuri. Varmasti yritys on myös menestynyt juuri siksi. Onnittelen. Yrityksesi on ajan hermolla. 

Mutta jos asiat olivat työpaikoilla toisin, on aika muuttaa yrityskulttuurin suuntaa. Sitä eivät muuta työntekijät, eivätkä esimiehet, ellei yrityksen ylin johto anna suuntaa. Uudistuminen onnistuu vain, jos johto ymmärtää, mitä pitää tehdä, ja sitoutuu siihen. Yrityksen menestyksen kannalta se on välttämätöntä. 

Vanhanaikaisilla johtamismalleilla ei pärjätä pitkään. Työt ja tekemisen tavat ovat muuttuneet, ja uusi sukupolvi erilaisine odotuksineen on astunut työhön. Johtamista ja työntekemisen tapoja täytyy miettiä kokonaan uusiksi.  Luovuus, innovatiivisuus ja innostus eivät synny rajoittavilla säännöksillä, vaan antamalla vapautta. Ottamalla työntekijät mukaan kumppaneiksi ja luottamalla heihin. Muutos ei synny itsestään, vaan luomalla uusi tapa elää työssä. Siihen uudistukseen on nyt tarvetta. 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Johtaja – Tukeeko yrityskulttuuri innostusta?

  1. Paluuviite: Menestys mielessä epäonnistumisesta huolimatta | Seija Milicevic, WorkBest Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s