Pitäisi uudistua!

Maailma muuttuu nopeasti, ja meidän pitäisi muuttua sen mukana. Työelämässäkään ei  pärjätä entisillä ajatusmalleilla ja rakenteilla. Nyt peräänkuulutetaan uudistumista. Täysin uutta ajattelua! 

Se ei ole helppoa. Muutoksen tarve herättää monissa ihmisissä halun  puolustaa vanhoja työelämän rakenteita. Kaikki entinen alkaakin tuntua hyvältä, koska siihen on uskottu. Sen eteen on tehty töitä. Aletaan puhutaan vain siitä, mitä ollaan menettämässä, ja miten huonoksi kaikki menee muutoksen myötä. Ja näin sivuutetaan kokonaan uudistuminen. 

Miksi niin? Miksi  uudistumisesta on vaikeaa alkaa keskustelemaan? Siksi kai, että ihmiset ovat pääosin turvallisuushakuisia.  Se että alkaisi kyseenalaistaa omia aiempia tekemisiään, aiheuttaa turvattomuutta. Ja jos pitäisi vielä  kohdata sekin tosiasia, että toimintamme ennen ei ehkä ole ollutkaan kovin tehokasta tai tuottoisaa. Entäpä jos johtaja tai esimies tuleekin tarpeettomaksi?  Kukapa sellaiseen muutokseen haluaa vapaaehtoisesti ryhtyä? 

Usein väitetään, että vanhemmat ikäluokat pitävät kiinni enemmän vanhoista työelämän rakenteista kuin nuoret. Voi olla niin, koska heillä on pidempi työura kuin nuorilla. En usko kuitenkaan, että uudistusten vastustaminen olisi pääosin ikäkysymys. Enemmänkin on kysymys siitä, että muutos näyttäytyy toisille aina uhkana ja pelottavana. Iästä huolimatta.

Kesällä kannattaa rentoutua ja kerätä voimia. Anna luovuudelle tilaa!

Kesällä kannattaa rentoutua ja kerätä voimia. Anna luovuudelle tilaa!

Uudistuminen ei tarkoita vanhan päälle rakentamista. Ei sitä että tehdään vain pieniä muutoksia, ja muuten jatketaan niin kuin ennen. Uudistuminen edellyttää, että uskallamme kyseenalaistaa kaiken, niin johtamisen kuin työntekemisen tavat. Ensin täytyisi kyetä nollaamaan kaikki hyvät ja huonot käytännöt. Sen sijaan että käytämme energiaamme todellisen uudistumisen vastustamiseen, voisimme käyttää sen ajan luovan ilmapiirin rakentamiseen. Näin pystyisimme paremmin ideoimaan puhtaalta pöydältä, miten meidän pitäisi uudistua. Tarvitsemme ajatushautomoita, joissa erilaiset ihmiset tuovat ideoitaan esiin. 

Luovuus syntyy silloin, kun sille on tilaa. Annetaan siis kesälomalla aikaa itsellemme, jotta  entiset ajatusmallit nollautuvat.  Levätään, katsellaan pilviä ja rentoudutaan. Ehkä sen jälkeen voimme tulla takaisin työhön uusin ideoin, ja panna kaiken luovan energiamme uudistumiseen. Silloin uudistuminen muuttuukin kiinnostavaksi  mahdollisuudeksi. Se innostaa! 

Rentoa kesää kaikille! 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s