5 positiivista ja energisoivaa askelta työhön

Seurasin parin päivän aikana Slush-tapahtumaa livenä netistä. Hienoa, että tällainen mahdollisuus tarjottiin kaikille niille, jotka eivät voineet tulla paikalle. Oli upea katsoa ja kuunnella lukemattomia yritystarinoita, liikeideoita, pitchauksia ym. Niin yrittäjiä, sijoittajia kuin asiantuntijoita. Tapahtumasta välittyi verkkokuuntelijallekin positiivinen energia ja usko tulevaisuuteen. Oli upeaa nähdä työlleen ja ideoilleen omistautuneita ihmisiä ja valtava määrä innostuneita nuoria. Tällaista energiaa tarvitaan uuden luomiseen ja tulevaisuuden rakentamiseen.

Mielessäni pyörii monia ajatuksia, joita esitykset herättivät. Slushin energiaa ja positiivista tekemisen meininkiä  pitää kasvattaa työelämässä laajemminkin. Tarkoitan sellaisia asioita, jotka voivat olla jokaiselle mahdollisia kaikissa töissä. Slushista nousi minulle 5 positiivista i:tä seuraavassa järjestyksessä: Innostus, Into, Ilo, Ideat ja Innovaatiot.

Positiivisuus ja energisyys tarttuu ryhmässä.

Positiivisuus ja energisyys tarttuu ryhmässä. Sellainen tiimi voi menestyä.

5 i-ASKELTA

1. INNOSTUS

Kun innostuu työstään, alkaa paneutua siihen syvällisemmin kuin jos vain suorittaa välttämättömän. Silloin alkaa kokea työn imua, josta seuraa keskittymistä työhön. Työ tuottaa tekijälle tyydytystä.

2. INTO

Työn imu ja saavuttaminen lisäävät intoa pyrkiä parhaaseen suoritukseen. Silloin on valmis tekemään paljon työtä, ja asettamaan tavoitteita korkealle. On valmis ”uhrauksiin” ja riskinottoon

3. ILO

Työssä ilo syntyy yhdessä tekemisestä ja jakamisesta. Positiivinen henki ja ilmapiiri energisoivat. Ihmiset lisäävät toistensa energiaa. Sellainen ilmapiiri suosii saavuttamista. Työ ei tunnu siiloin puurtamiselta. Energia kasvaa potensseissa. 

4. IDEAT

Kun tekemisessä on innostusta, intoa ja iloa, syntyy myös halua parantaa ja kehittää asioita. Silloin voi syntyä ideoita. Jos ei ole pelkoa, hullujakin ajatuksia uskalletaan tuoda esiin. Kun ideoita ja tietoa jaetaan vapaasti, osaaminen ryhmässä kasvaa. Mahdoton nähdään mahdollisena.

5. INNOVAATIOT

Ideoista työstetään yhdessä tekemällä uusia innovaatioita. Vaikka joku on idean isä, siitä tulee yhteinen innovaatio, jossa koko ryhmä on mukana. Työ; tuotteet ja palvelut kehittyvät.  Siitä hyötyvät niin yritys kuin työntekijätkin. 

Nämä viiiisi ii:tä ovat tarpeellisia missä työssä tahansa. Energisoiva ilmapiiri on saavutettavissa, mutta siihen vaaditaan koko ryhmän osallistumista.  Latistava johtaminen ja lannistava työkulttuuri eivät kuulu enää tämän päivän työhön. Sen sijaan innostava ja positiivinen yhdessä tekeminen on saatava jokaiseen työpaikkkaan.  Valinta on niin johtajilla kuin työntekijöillä. Se voidaan tehdä yhdessä, kukaan ei tee sitä yksin. 

Tilaa luento johtamisesta ja vuorovaikutuksesta. Hinta alkaen 1200€ (alv 0). Täytä oheiset tiedot.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s