Jokainen voi lisätä motivaatiota ja innostusta työhön, kun virittäytyy niiden suuntaan

”Kun mulla on sellainen into..”

Näin kommentoi 10-vuotias näyttelijä Eedit Patrakka televisiohaastattelussa, kun häneltä kysyttiin näyttelemisestä uudessa Tiina Lymin ohjaamassa elokuvassa Äkkilähtö. Ja hän jatkoi: ”Haluan näytellä. Kun osaan sen, ja kun mä onnistuin näyttelemään niin kuin ohjaaja on sen halunnut, siitä tulee hyvä fiilis. Se on mun into. Mä rakastan näyttelemistä.” Haastattelija kysyi vielä, mikä oli hänen mielestään vaikeinta, johon Eedit vastasi: ”Kun mun piti kiroilla. Mä en tee yleensä sellaista. Mutta sitten kun yksi tyttö auttoi mua,  ja me kiroiltiin yhdessä, mä onnistuin. Siitä tuli ihan hauskaa.”

En voinut olla vaikuttumatta tästä kypsästä lausunnosta. Tällaista onnistumistarinaa on mukava kuulla. Siinä oli kaikki elementit motivaatiosta, innostumisesta ja onnistumisesta. Eeditin hyvää näyttelijäsuoritusta on jo kehuttu. Hän onnistui työssään. Poimin tuosta lausunnosta 10 tärkeää sanaa työstä:

” Into…Rakastan…Haluan…Osaan …Fiilis…Auttoi…Yhdessä… Ohjaaja…Onnistuin…Hauskaa. ”

Millä sanoilla kuvailet omaa työtäsi?

Pohditaanpa hieman noita Eeditin sanoja. Nuori näyttelijä oli vaikuttanut itse omalla asenteellaan ja toiminnallaan näyttelijän työssä onnistumiseensa. Ohjaajan antamat tavoitteet, sekä toisilta saatu tuki ja apu mahdollisiivat loistavan suorituksen syntymistä. Molempia tarvittiin, mutta tärkein oli oma suuntautuminen työn tekemiseen. Tuossa Eeditin vastauksessa välittyi se, kuinka ratkaisevaa asenne on onnistumiseslle.  Löydätkö samoja sanoja tarinastasi, jos joku pyytää sinua kertomaan muille omasta työstäsi? Samanlainen asenne työhön on mahdollista kenen tahansa valita. 

Se,joka jakaa myönteistä energiaa työyhteisössä, saa sitä myös vastaan toisilta.

Sellainen työntekijä, joka jakaa myönteistä energiaa työyhteisössä, saa sitä myös vastaan toisilta.

Huomaa, kun innostus alkaa hiipua. Aloita muutos.

Työtä voi tehdä monella tavalla ,siitä innostuneena tai siitä leipääntyneenä. Kun innostus katoaa syystä tai toisesta, työ alkaa kyllästyttää. Se tuntuu jokapäiväiseltä ”pakkopullalta”. Huonoon motivaatioon pitää herätä ajoissa, sillä jatkuessaan se vie niin itseltä kuin työyhteisöltä myönteistä energiaa. Jos ei itse havahdu, toivoisi, että taitava esimies tai välittävät työkaverit huomaavat hälytysmerkit. Ja myös ottavat asian puheeksi. 

Filosofi Esa Saarinen käytti mukavaa ilmaisua puhuessaan opiskelijoille. Hän kehotti heitä ”innostumaan kasvun tapahtumasta, ja kehittämään heidän omaa käyttöliittymäänsä. Mitä tahansa aikoo tehdä, pitäisi lähteä virittämään itseään tulevaan tapahtumaan uudelle taajuudelle.” Mielestäni se kuvaa myös hyvin sitä, mitä pitää itse tehdä löytääkseen uuden tavan motivoitua ja innostua.

8 keinoa, joilla voit saada itse uutta innostusta työhön virittäytymällä uuteen suuntaan

  1. Kiinnostu siitä, mitä teet
  2. Löydä työstäsi jotain erityistä, jota voit arvostaa
  3. Suhtaudu myönteisesti ja myötäelävästi ihmisiin, joiden kanssa teet työtä
  4. Etsi uusia näkökulmia työssäsi
  5. Kuuntele ja opi muilta
  6. Ole hyväntahtoinen
  7. Ole valmis auttamaan työkaveria
  8. Luo hyvää ilmapiiriä työssä omalla käyttäytymiselläsi

Muutos on mahdollista, mutta asennemuutoksen eteen täytyy tehdä itse työtä. Asiat eivät parane odottamalla. 

 


 

Tilaa koulutusta työyhteisölle  ja esimiehille motivaatiosta, innostuksesta, itsensä johtamisesta ja työhyvinvoinnista.  Kaikki em. asiat vaikuttavan työyhteisön toimintaan ja tuloksellisuuteen. Täytä oheiset tiedot.


 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s