Millaisin teoin olet onnistunut lisäämään omaa ja työyhteisön työhyvinvointia?

Hyvä johtaminen, mielekäs työ ja innostava, positiivinen työkulttuuri luovat mahdollisuuksia sekä ihmisten hyvinvoinnille että tuottavalle työlle. Hyvässä työpaikassa uskalletaan kohdata muutoksia, ollaan valmiita kehittämään työtä, ja tavoitellaan parasta. Työhyvinvointi on kaikkien vastuulla. Se tukee työssä onnistumista. 

Jokainen vaikuttaa omilla teoillaan ja käytöksellään niin omaan kuin toistenkin työhyvinvointiin työpaikalla joko hyvinvointia lisäävällä tai sitä vähentävällä tavalla.  Emme voi kukaan siirtää omaa vastuutamme toisille.  Riippuu siitä, miten jokainen voi itse, ja mitä tuo mukanaan työyhteisöön. Oma hyvinvointi, arvot ja asenteet heijastuvat työssämme. Jos emme tunnista omaa vastuutamme ja mahdollisuuttamme vaikuttaa asioihin, olemme pelkästään sen varassa, mitä muut tekevät tai jättävät tekemättä. 

Omaan olotilaan on mahdollista vaikuttaa itse, eikä tarvitse odottaa toisten ohjaamista. Se on tärkeää siksi, että pystyy suhtautumaan erilaisiin työpaikan tilanteisiin, ja voimaan niissä mahdollisimman hyvin. Kun itse voi hyvin, pystyy olemaan mukana kehittämässä omaa työryhmää sellaiseksi, jossa voimaannutetaan toisiaan.

Mitäpä, jos pohtisit omasta näkökulmastasi työhyvinvointia. Oletko ollut työn kehittämisessä aktiivinen innostaja, hyvän rakentaja, passiivinen vastaanottaja, latistava arvostelija vai rasittava valittaja?

 

Työryhmässä voidaan hyvin, jos kaikki osallistuvat omalla panoksellaan luomaan hyvää ja toimivaa työyhteisöä.

Työryhmässä voidaan hyvin, jos kaikki osallistuvat omalla panoksellaan luomaan hyvää ja toimivaa työyhteisöä.

Millaisin teoin olet onnistunut lisäämään omaa ja työyhteisön työhyvinvointia?  

Kysy itseltäsi ensin onnistumiset. Pohdi  vasta sen jälkeen, mitä voit ja haluat kehittää. 

1. Miten olet arvostanut itseäsi? – Miten voit kehittää itsetuntemustasi, ja oppia arvostamaan enemmän itseäsi?

2. Miten olet luottanut itseesi? – Millä keinoilla voit vahvistaa itseluottamustasi?

3. Miten olet pitänyt huolta itsestäsi? – Miten voit parantaa kuntoasi, terveellisiä elämäntapoja, unta, liikuntaa? 

4. Miten olet suhtautunut työhösi? Kuinka kiinnostunut ja innostunut olet siitä? – Miten voit itse lisätä motivaatiota ja innostusta?

5. Millaisissa asioissa tai tilanteissa olet ollut hyvä työntekijänä, työkaverina, ryhmän jäsenenä? – Millaisin keinoin voit parantaa työntekemistäsi yhteisössä?

6. Miten olet kohdannut toiset ihmiset työssä? Millaiset asiat osoittavat, että olet arvostanut heitä? –   Miten voit kehittää ihmissuhdetaitoja ja kykyä kohdata työssä toisia arvostavasti? 

7. Millaisia asioita olet tehnyt oman työyhteisösi työhyvinvoinnin lisäämiseksi? – Mitä voit vielä tehdä yhteisön hyväksi?

Mikään kehittäminen ei ala pelkällä aikomuksella. Täytyy tehdä suunnitelma toteuttamisesta, ja  ryhtyä tekemään. Kaikkia asioita ei tarvitse osata. Niitä voi oppia ja kehittää lisää taitoja, jos on halua. Itsensä kehittämiseen löytyy monia mahdollisuuksia. Jos ilmaisee halunsa oppia lisää, löytyy siihen myös tukijoita. 

Työhyvinvointi rakennetaan yhdessä. Hyvä työryhmä koostuu hyvistä yksilöistä, jotka ovat valmiita tekemään työtä oman kehittämisen eteen. Elämästä tulee työpaikalla myös mukavampaa, jos yhteisössä on useampia aktiivisia innostajia ja hyvän rakentajia kuin latistavia arvostelijoita ja rasittavia valittajia.

Työhyvinvoinnin professoria Marja-Liisa Mankaa mukaellen: ”Kehitetään mieluummin työntekemistä, eikä vaan valiteta ja haukuta hallitusta. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa,  ja olla mukana kehittämisessä.” 

 


Tilaa koulutusta  johtamisesta, voimaannuttavasta työkulttuurista, itsensä johtamisesta ja työhyvinvoinnista.  Kohota ihmisiä, ja lisää työyhteisön hyvinvointia ja toiminnan tuloksellisuutta. Hinta alkaen 1200€ (alv 0). Täytä oheiset tiedot.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s