Kehittäminen onnistuu työpaikalla osallistamalla kaikki mukaan

Ilmarinen ja Henry Ry järjestävät vuosittain Henkilöstöteko-kilpailun, jossa palkitaan työelämää parantavia, tuloksellisia tekoja. Tänä vuonna Henkilöstöteko-palkinnon voitti kolmesta finalistista Fonectan 020202-puhelinpalvelun innovatiivinen Pojopörssi.  Se  on nopeasykliseen asiakaspalvelutyöhön sopiva joustava ja innostava palkitsemismalli, jossa korostuu henkilöstön oma valinnanvapaus. Pojopörssi näyttää, minkälaiset asiat motivoivat, kun henkilöstö saa itse valita palkinnot.

Toisena finalistina oli Space Systems Finland, jossa esimiestyön kehittämisen tavoitteena oli kiitollisuus ja arvostus työntekijöitä kohtaan. Ja kolmantena Verohallinnon Tietohallinto-yksikkö, jossa kehitettiin uudenlaista, läpinäkyvää ja visionääristä muutosjohtamista. Oli upeaa kuunnella sekä voittajan että muiden finalistien esityksiä kehittämisestään. Ne olivat kaikki oman näköisiä ja jokaisen työpaikan kulttuuriin sopivia.  Työpaikat ovat lähtökohdiltaan niin erilaisia, etteivät samat mallit sovi kaikille. Jokaisessa organisaatiossa henkilöstö oli otettu mukaan alusta asti kehittämistyöhön.

Kun ihmiset räätälöivät itse omista lähtökohdistaan toiminnan parantamista, ja osallistuvat suunnittelemaan, he myös sitoutuvat paremmin muutettuun toimintaan.

 

Muutostiet eivät olleet finalisteillakaan aina helppoja ja mutkattomia.  Kun uutta kehitetään, joudutaan menemään epämukavuusalueelle. Siinä tarvitaan uskallusta, sinnikkyyttä ja vahvuutta, mutta se mahdollistaa kehittymisen.  Uudet ideat ja innovativiset ratkaisut syntyvät rohkeudesta ajatella eri tavalla kuin ennen.

Onnistumiset ansaitsevat tulla palkituiksi.

Onnistuminen saavutetaan yhdessä ponnistellen. Tuloksellinen kehittäminen ansaitsee tulla huomatuksi ja palkituksi.

Kaikkia kehittämishankkeita yhdisti sama päämäärä, eli henkilöstön hyvinvoinnin parantaminen ja tuottavuuden lisääminen. Ja kaikissa onnistuttiin.

Kehittämisen onnistuminen näkyi hyvinvointina ja työn tuloksina niin mittareilla mitattuna kuin ihmisten kokemuksina. 

 

Tällaiset palkinnot ovat merkittäviä siksi, että ne nostavat esiin niitä hyviä henkilöstötekoja, joita työpaikoilla tehdään. Ne ovat innostavia esimerkkejä, ja ne voivat parhaimmillaan toimia virikkeenä muille oman työpaikan kehittämiseen. Aina ei kannata lähteä tutusta ja turvallisesta kehittämistyöstä.  Se nähtiin näidenkin finalistien kohdalla. Eikä kehittämisessä ole myöskään aina kysymys rahasta.

Fonectan Pojopörssi on oivallinen esimerkki siitä, miten syntyy uudenlaisia toimintamalleja, kun kaikki osallistuvat innolla mukaan ideointiin.

 

Kukapa olisi tullut heti ajatelleeksi, että palkitsemisen ja kannustamisen voisi työpaikalla toteuttaa pelillisin keinoin. Ja vieläpä pörssipelinä.  Luovuutta nousee esiin, kun ihmiset pääsevät vapaasti ideoimaan itselle sopivia tapoja. Vuoden henkilöstöteko rohkaisee.

Hyvät henkilöstöteot auttavat Suomea nousuun. Kun ollaan valmiita laittamaan ”kädet syvälle saveen”, ja innostutaan kehittämään yhdessä, syntyy tulosta. Kehittäminen ei lähde muista, vaan meistä jokaisesta itsestämme. 

Onnea Fonecta 020202 ja muut finalistit!  

 

 

Tilaa koulutusta  johtamisesta, voimaannuttavasta työkulttuurista, itsensä johtamisesta ja työhyvinvoinnista.  Kohota ihmisiä, ja lisää työyhteisön hyvinvointia ja toiminnan tuloksellisuutta. Hinta alkaen 1200€ (alv 0). Täytä oheiset tiedot.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s