Millaista yrityskulttuuria ja johtamista nuoret kohtaavat astuessaan työelämään?

Työelämä muuttuu kovaa vauhtia. Positiivinen ja innovatiivinen sukupolvi astuu työelämään innostuneena. Heillä ei ole painolastia muuttuneesta työelämästä, ja siksi he ajattelevat eri tavalla. Useimmat suhtautuvat luontevasti ja myönteisesti kaikkeen siihen muutokseen, joka on tapahtunut viime vuosien aikana. Digitalisaatio, robotisaatio ja globalisaatio eivät pelota heitä. Nuorilla on ideoita, ja heillä on myös odotuksia ja innostusta päästä toteuttamaan niitä tullessaan työelämään.

Toivottavasti nuoret eivät joudu yrityksissä ja organisaatioissa törmäyskurssille, vaan he saavat mahdollisuutensa. Jos vanhat johtamismallit elävät vielä yrityksen kulttuurissa, eikä työelämän nopeita muutoksiakaan oikein ymmärretä, miten nuorten silloin käy.

Vanhoja johtamismalleja ei niin vain pureta, ellei niitä ole edes täysin tiedostettu.  Yritetäänkö silloin ahtaa innostuneet nuoret uudistajat ideoineen vanhoihin muotteihin? Sen sijasta pitäisi muuttaa yrityskulttuuri ja johtaminen nykyaikaan sopivaksi. Se tarkoittaa irtipäästämistä vanhoista johtamistavoista ja kaikkien muuttumista.

Ylemmässä johdossa niin yrityksissä kuin eri organisaatioissa istuu paljon kohtuullisen iäkkäitä johtajia, jotka ovat toimineet entisten johtamismallien mukaan vuosikausia. Ovatko päättävillä paikoilla olevat johtajat oivaltaneet yrityskulttuurin ja johtamisen muutostarpeen, ja ovatko he valmiita käynnistämään uudistuksen? Näennäinen muutos tuskin riittää. Toivottavasti johtajat ryhtyvät muutokseen, eivätkä jarruta kehitystä.

Uudistaminen lähtee siitä, että vanhat johtamismallit heitetään todella romukoppaan.

Yrityksen johtamisen ja kulttuurin muutos alkaa ylimmästä johdosta. Johto tekee arvovalinnat, joihin esimiehet ja työntekijät sitoutuvat. 

 

Nuoret tulevat työhön innostuneena ja uusin ideoin. Riipuu työpaikan kulttuurista, annetaanko heille kannustusta ja tukea vai latistetaanko heidän intonsa ja tulevaisuudenuskonsa heti alussa.

Nuoret tulevat työhön innostuneena ja uusin ideoin. Riipuu työpaikan kulttuurista, annetaanko heille kannustusta ja tukea vai latistetaanko heidän intonsa ja tulevaisuudenuskonsa heti alussa.

Kulttuuria luodaan puheilla ja teoilla

Voi kysyä, millaiselta yrityksemme tai organisaatiomme kulttuuri näyttäytyy niin sisällä oleville ihmisille kuin asiakkaille.

  • Arvostetaanko meillä ihmisiä ja heidän hyvinvointiaan?
  • Onko meillä innostavaa, positiivista, muutosmyönteistä puhetta?
  • Tuetaanko ihmisten innostusta, lupaa ideoida, ja sallitaanko myös tehdä virheitä ja epäonnistua?
  • Luotetaanko ihmisiin oman työnsä asiantuntijoina, annetaanko vapautta,  ja tuetaanko itseohjautuvuutta?
  • Onko selkeää visiota, jota kohti ollaan menossa, ja jonka kaikki tietävät ja ovat valmiita sitoutumaan?
  • Onko johtamistapamme alhaaltapäin lähtevää, ihmisiä kohottavaa johtamista, vai vaivaako meitä vielä ylhäältäpäin ohjautuva johtamistapa? Vaikka rakenteita olisi muutettu, elävätkö vanhat mallit ihmisten mielissä edelleen?
  • Korostetaanko asemavaltaa vai johtajuuden jakamista ja yhteisöllisyyttä?
  • Kokevatko kaikki, että ollaan yhtä perhettä samassa veneessä vai ollaanko vastakkain?
  • Kohtaammeko ihmiset ihmisinä, ei pelkästään työntekijöinä?

Ne yritykset, jotka muuttavat johtamistaan ja yrityskulttuuriaan nykyaikaiseksi, saavat parhaat nuoret mukaan. Siksi enää ei kannata epäillä, tarvitaanko muutosta vai ei. Kysymys on monessa organisaatiossa asenteiden muutoksesta, oppimisesta erilaiseen johtamiseen ja jokaisen vastuusta.

Esimiehiltä odotetaan enemmän mahdollistamista, sparraamista ja suunnan näyttämistä, mutta myös kohtaamista ihmisenä. Työntekijöiltä taas odotetaan vastuunottoa itsestään, motivaatiosta, osaamisesta sekä sitoutumisesta työhön ja yhteisöön. Johtajuutta, vuorovaikutus- ja viestintätaitoja tarvitaan kaikilta.

Hyvinvoivat, työhönsä sitoutuneet ihmiset saavat yhdessä aikaan tulosten paranemista ja menestymistä yritykselle ja itselle.

 

Mahdollistetaan työpaikoilla uudenlainen johtaminen ja yhdessätekemisen kulttuuri. Luodaan uutta ja parempaa tapaa tehdä työtä. Siitä hyötyvät kaikki, niin entiset kuin uudet tekijät.  Innostuksen ja hyvinvoinnin kulttuuriin on hyvä kutsua mukaan myös nuoret. Opitaan heiltä ja annetaan heille tilaisuus.

 


Tilaa koulutusta  johtamisesta, voimaannuttavasta työkulttuurista, itsensä johtamisesta ja työhyvinvoinnista.  Kohota ihmisiä, ja lisää työyhteisön hyvinvointia ja toiminnan tuloksellisuutta. Hinta alkaen 1200€ (alv 0). Täytä oheiset tiedot.

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s