Työhyvinvointi on yritykselle hyödyllinen mahdollisuus – työpahoinvointi uhka

Työhyvinvoinnista  on vallalla monenlaisia käsityksiä. Ei ole ollenkaan yksiselitteistä, mitä sanalla oikeasti tarkoitetaan.  Tuskin ihmisten sairastaminen loppuu pelkästään työhyvinvointia kehittämällä. Ei kai nyt kaikki ongelmat aiheudu työstä. Tällaisiin kysymyksiin törmää keskusteluissa vieläkin.  Hyvinvointi ja pahimmassa tapauksessa työkyvyttömyys on jokaiselle sen kokeneelle yksilöllinen ja henkilökohtainen kokemus. Siihen ovat vaikuttaneet monet asiat niin yksilössä kuin ympäristössä.

Työhyvinvointi ymmärretään usein työpaikkaliikunnan, terveellisten elämäntapojen tukemisena tai hyvänä työterveyshuoltona. Ne ovat todella tärkeitä hyvinvoinnin rakentamisessa, ja niitä työnantajan kannattaa ja pitääkin tukea. Silti ne ovat vain osa työhyvinvoinnin kehittämisessä.

Tiedämme tutkimusten valossa, että työssä olevilla muilla asioilla on usein suuri merkitys niin sairastamiseen, työtehoon kuin motivoitumiseen ja työstä innostumiseen.

Hyvä johtaminen, arvostuksen ja luottamuksen kokemukset, innostava ja inhimillinen työilmapiiri,  hyvin toimiva työyhteisö, osaamisen tukeminen ja työn mielekkyys ovat yrityksen keinoja nostattaa hyvinvoinnin tilaa yrityksessä. 

Henkilöstön kokemukset kertovat omaa kieltään, voidaanko yrityksessä hyvin. 

 

Yrityksen työkulttuuri voi olla joko nostattavaa tai latistavaa. Se näkyy työn tuloksissa.

Mitä paremmin ihmiset voivat työssään, sitä enemmän he heijastavat hyvää asiakkaille. Hyvinvoiva, työstään innostunut työntekijä kohtaa asiakkaan ja hänen haasteensa toisella tavalla kuin huonosti voiva. Siksi yrityksessä kannattaa asettaa henkilöstön hyvinvointi etusijalle. 

Työntekijöiden hyvinvointi näkyy ja kuuluu tavassa tehdä työtä, innostuksessa, työnimussa ja yhteisessä tekemisessä.

Työntekijöiden hyvinvointi näkyy ja kuuluu tavassa tehdä työtä, innostuksessa, työnimussa ja yhteisessä tekemisessä. Terveessä työkulttuurissa ihmisten ”paristot” latautuvat, eivätkä tyhjene.

Työhyvinvointi on mahdollisuus yritykselle

Hyvässä yrityksessä tunnistetaan ne asiat, jotka vaikuttavat ihmisten tapaan tehdä työtä. Innostus, työnimu ja motivaatio eivät synny määräämällä.  Yhdessä tekemisen ilo voi löytyä vaikuttamalla yrityskulttuuriin, ihmisten kohtaamiseen, johtamiseen ja työntekemisen tapaan. 

Loppujen lopuksi monet asiat työssä ja työhyvinvoinnin kehittämisessä ovat valintoja, jotka yritys tekee tai jättää tekemättä.

 

Ne ovat liiketoimintaan liittyviä strategisia valintoja. Hyvinvoinnin johtaminen on tietoista ja tavoitteellista työtä. Hyvää tai huonoa johtamista ja työkulttuuria voi saada samalla rahalla, mutta jos suunta on jäänyt valitsematta, voidaan ajautua työpahoinvoinnin tielle. Tuskin mikään yritys on valmis kirjoittamaan sitä tavoitteekseen.  Ja jos niin käy, ei se silloin ole sattumaa.

Yrityksessä kannattaa vakavasti pohtia, millaisiin asioihin työhyvinvoinnin kehittämisessä kannattaa keskittyä. Johtamisen tai ilmapiirin ongelmia ei ratkaista jumppaamalla, eikä yhteisöllisyys parane, vaikka kaikki olisivat  normaalipainoisia. On suunnattava kehittäminen oikeisiin asioihin. Silloin työhyvinvointi hyödyttää niin ihmisiä kuin yritystä. 

Henkilöstön hyvinvointi on arvovalinta. Onnistuessaan se on hyvä buusti tuottavuudelle ja pahoinvointina iso uhka yrityksen menestymiselle.  

 

 


Tilaa koulutusta johtamisesta, voimaannuttavasta työkulttuurista, itsensä johtamisesta ja työhyvinvoinnista.  Kohota ihmisiä, ja lisää työyhteisön hyvinvointia ja toiminnan tuloksellisuutta. Hinta alkaen 1200€ (alv 0). Täytä oheiset tiedot.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s