Hyvästä johtamisesta ja työelämästä leviää tietoa netissä, mutta muuttuuko se käytännön toiminnaksi?

Aloitin blogin kirjoittamisen muutama vuosi sitten. Se lähti palavasta halusta välittää laajemmalle yleisölle sitä tietoa ja kokemusta johtamisesta, hyvinvoinnista ja työyhteisön toiminnasta, jota olin hankkinut vuosien varrella omassa työssäni. Ja myös intohimosta vaikuttaa paremman työelämän edistämiseksi. Päätin kirjoittaa hyvin käytännönläheisesti niin, että lukija voisi poimia blogeistani myös joitain käytännön toteuttamisvinkkejä oman työn arkipäivään. 

Tavoitteenani oli kirjoituksillani  herättää ihmisiä havahtumaan, että työhyvinvointi rakentuu monesti pienistä asioista, kunhan vain osaamme ottaa ne huomioon. Moni asia on ratkaistavissa organisaatioissa helpostikin. Jokainen vaikuttaa myös omassa työyhteisössään vuorovaikutuksellaan ja tavoillaan toimia. Toivoin, että pienet tarinat voisivat avata monien silmiä huomaamaan, että JUURI MINÄ voin tehdä jotain asian edistämiseksii ja sysätä kehittämistä liikkeelle. 

 Kukaan ei ulkoapäin voi  muuttaa työelämää paremmaksi, ellei jokainen ota myös omaa vastuuta itsensä ja yhteisönsä kehittämisestä. 

 

Muistan vielä, kuinka jännittävää oli ryhtyä julkaisemaan blogeja, koska olin tottunut enemmän puhumaan. Mikä siinä pelotti? Ehkä suurin pelko oli, etten osaa sanoa ajatuksiani riittävän selkeästi ja lyhyesti. Vaikka olen kouluttanut ja valmentanut esimiehiä ja työyhteisöjä jo vuosia, osallistujina on ollut aina enemmän tai vähemmän rajattu joukko ihmisiä. 

Olin tottunut siihen, että vuorovaikutus on aina mahdollista. Se auttaa valmentajaa vahvistamaan asioiden ymmärtämistä keskustelun kautta.  Sellainen mahdollisuus jää blogissa joko puuttumaan tai sen korvaavat pienet lyhyet kommentit ja hymiöt sosiaalisen median kanavissa.

Nyt kun olen kirjoittanut blogia jo useita vuosia, rohkeuteni on kasvanut.  Olen ilahtunut, että myös verkossa voi käydä keskustelua. Olen saanut paljon palautteita, joista olen tosi kiitollinen, ja joista olen oppinut.  Palautteet ovat antaneet tietoa siitä, miten sanomani ovat tavoittaneet ja koskettaneet ihmisiä.

Hyvästä johtamisesta ja työelämästä on paljon tietoa tarjolla. Se on upeaa. Nykypäivän digitaaliset kanavat ja some mahdollistavat asoiden tarkastelua monista eri näkökulmista. 

Tieto muuttuu merkitykselliseksi kuitenkin vasta silloin, kun se herättää lukijassa oivallusta ja antaa jopa sysäyksen johonkin muutokseen.  

 

Paras palaute itselleni blogeistani on ollut sellainen, missä asioita on ruvettu käsittelemään työpaikalla ja on saatu sitä kautta positiivisia muutoksia. 

Verkossa tieto leviää nopeasti laajalle. Ajatusten ja tietojen jakaminen antaa rajattomia mahdollisuuksia saada juuri itselle relevanttia tietoa omaan työhön ja elämään.

Verkossa tieto leviää nopeasti laajalle. Ajatusten ja tietojen jakaminen antaa rajattomia mahdollisuuksia välittää ja saada juuri itselle relevanttia tietoa omaan työhön ja elämään.

Blogiaiheeni ovat koskeneet niitä asioita, joiden parissa teen työtä valmentajana ja kouluttajana.

  • Johtaminen ja esimiestyö – Miten johtaa ihmisiä, niin että he ovat sekä hyvinvoivia että tuottavia.
  • Itsensä johtaminen – Miten voi lisätä omaa hyvinvointia ja innostusta työssä sekä tehdä viisaita valintoja. 
  • Työyhteisö – Millainen on hyvä ja voimaannuttava työhteisö, sekä miten ja kuka sitä voi rakentaa.
  • Asiakastyö – Miten ottaa  asiakasnäkökulma huomioon jokaisessa työssä.

Jos blogit herättävät ajatuksia muutoksen tarpeesta ja pohdit, mistä pitäisi lähteä liikkeelle,  tarjoan organisaatioille myös apua johtamisen ja työyhteisön kehittämiseen.  Joskus voi olla vaikea aloittaa yksin kehittämisen käynnistämistä, vaikka tiedostaisikin tarpeen. Silloin on hyvää ottaa ulkopuolista tukea käynnistykseen, etteivät hyvät ajatukset jää vain pöydälle.

Kaikkein kriittisin vaihe missä tahansa muutoksessa on aloittaminen. 

 

Johtamisen kehittämisessä tuki voi tarkoittaa muutamaa coaching -kertaa esimiehelle. Työyhteisöille se taas voi olla heräteluento tai muutaman kerran kannustussessio. Innostuksen herättämiseen ja kehittämisen aloittamiseen kannattaa satsata alussa resursseja. Muutostyö tehdään kuitenkin itse ja siinä tuki auttaa eteenpäin. 

Innostava ihmisten johtaminen ja voimaannuttava työyhteisö lisäävät niin hyvinvointia kuin työn tuottavuutta. Työ voi olla iloa kaikille eikä mitään pakkopuurtamista. 

Mieti jo tänään, mitä sinun pitää tehdä luodaksesi parempaa työelämää. Voimme olla rakentamassa sitä yhdessä niin verkossa kuin työpaikalla.

Kiitos, kun olet mukana! 


Pyydä tarjousta. Täytä oheiset tiedot.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s