Kaikki mukaan rakentamaan entistä parempaa työelämää

Yleensä katson pääosin eteenpäin, mutta vuoden vaihtuessa on aihetta tehdä pieni katsaus menneseen. Sen jälkeen voikin sitten laatia tavoitteita ja esittää toiveita alkavalle vuodelle.

Missionani on ollut levittää omalta osaltani sanomaa hyvästä johtamisesta, kaikkien johtajuudesta, työhyvinvoinnista ja hyvästä työelämästä. Se ei ole ollut taistelua, vaikka olenkin ottanut työni vakavasti. Enemmänkin olen halunnut olla kutsumassa lempeästi kaikkia mukaan kehittämään entistä parempaa työelämää.

Muutos alkaa aina yksilöstä eli minusta tai sinusta.

 

On siis parempi katsoa ensin peiliin, vaikka niin koukuttavaa olisikin pyytää mieluummin toisia muuttumaan. Yleensähän tiedämmekin huomattavasti enemmän siitä, mitä muiden pitäisi tehdä ja samalla voimme olla täysin sokeita itsellemme.

Entä sitten, jos katsonkin peiliin.  Mitä olen tehnyt tai jättänyt tekemättä? Miten olen itseäni johtanut? Millainen johtaja tai työntekijä olen ollut? Kun katson taaksepäin, voin huomata onnistumiset, sen mikä meni hyvin. Omista vahvuuksista ja onnistumisista on jokaisen lupa iloita. Mutta on uskallettava myös katsoa toinen puoli, eli mitä olisin voinut tehdä paremmin. Rehellisyys itseä kohtaan voi satuttaa, mutta ilman sitä ei tapahdu muutostakaan.

Omien puutteiden tai virheiden myöntäminen ei tarkoita itsensä ruoskimista ja surkeiluun vaipumista. EI, sitä ei ollenkaan.

 

Se on enemmänkin sitä, että tulen tietoiseksi omista kehittämistarpeistani.  Ja niitä kyllä aina löytyy, niin nytkin. Senkin olen omassa työssäni huomannut, että jos ei tiedä ja jos ei tee tavoitteita, saattaa kehittyminenkin olla kyseenalaista. Mieluummin etenen pienin askelin suunniteltua päämäärää kohti kuin jätän itseäni sattumien varaan. Siispä teen tavoitteet omalle kehittämiselleni uutena vuotena. Samaa suosittelen muillekin. 

 Onneksi koskaan ei tarvitse tulla täydelliseksi eikä valmiiksi.

 

Liekö valmiiksi tuleminen elämän loppu, joten kannattaako sitä edes tavoitella? Aina ihmisellä, niin minulla kuin sinulla on varaa kasvaa ja kehittyä; tulla paremmaksi johtajaksi, viestijäksi, työntekijäksi, yhteisön jäseneksi ja ihmiseksi. Tarvitaan vain vähän nöyryyttä, valmiutta oppia sekä luottamusta itseen ja toisiin. 

Kristallipallosta voi näkyä, mitä haluamme ja toivomme, mutta kaiken sen saavuttamiseen täytyy olla valmis tekemään työtä.

Kristallipallosta voi yrittää tarkastella, mitä haluaa ja toivoo tulevaisuudelta, mutta kaiken sen saavuttamiseen täytyy olla valmis tekemään työtä. Unelmasta kannattaa tehdä tavoite, johon pyrkii.

16 uuden vuoden toivetta  johtamisen  ja työelämän kehittämiseen 

Enemmän suunnan näyttämistä ja selkeyttämistä  –  Vähemmän toteuttamisen rajoittamista

Enemmän vapautta ja vastuun jakamista  –  Vähemmän kontrollia ja säätelyä 

Enemmän jokaisen arvostamista ja erilaisuuden rikkautta  –  Vähemmän tasapäistämistä ja samanlaisuuteen pakottamista

Enemmän keskinäistä luottamusta ja rohkeutta kokeilla uutta  –  Vähemmän epäilyä ja arkuutta

Enemmän jokaisen vahvuuksien tunnistamista  –  Vähemmän virheiden korostamista ja arvostelua 

Enemmän sallivuutta ja lupaa oppia epäonnistumisista  –  Vähemmän onnistumisen pakkoa

Enemmän kannustusta ja sparrausta  –  Vähemmän latistamista

Enemmän menestyksen tukemista  –  Vähemmän tappiohin juuttumista

Enemmän innostusta ja ilon löytämistä työstä  –  Vähemmän valitusta ja kyllästymistä 

Enemmän välittämistä toisista ja tuen antamista  –  Vähemmän itsekkyyttä 

Enemmän yhdessä  –  Vähemmän yksin

Enemmän uskallusta luovaan ja rakentavaan keskusteluuun  –  Vähemmän vaikenemista ja riitelyä

Enemmän mahdollisuuksien huomaamista ja ratkaisuja  –  Vähemmän uhkien ja pelkojen herättämistä

Enemmän kuuntelua ja yhteisen ymmärryksen rakentamista  –  Vähemmän tulkintoja ja määräämistä

Enemmän kepeyttä ja hauskuutta  – Vähemmän pönötystä ja turhaa totisuutta

Enemmän tekoja  –  Vähemmän puhetta

Toivelistan asiat ovat jokaisen ulottuvilla, ei pelkästään johtajien. Kukaan ei pysty yksin rakentamaan hyvää työelämää. Se tehdään vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Jos minä tai sinä haluamme itse olla tai saada parempia pomoja, toimivia työyhteisöjä, toisistaan välittäviä työkavereita, hyvää yhteisöllisyyttä, merkityksellistä työtä ja parempia työn tuloksia, kannattaa aloittaa muutos itsestä. 

Johtaminen ja työelämä kehittyvät pienten tekojen kautta.

 

Kun ihmisten on hyvä olla työssä ja tehdä työtä yhdessä, siitä seuraa myös parempaa tulosta ja menestystä. Näihin talkoisiin tarvitaan jokaikistä mukaan. Kristallipallo on käsissämme. 

Iloista ja yhteisöllistä uutta vuotta!

 


Tilaa koulutusta johtamisesta, voimaannuttavasta työkulttuurista, itsensä johtamisesta ja työhyvinvoinnista.  Kohota ihmisiä, ja lisää työyhteisön hyvinvointia ja toiminnan tuloksellisuutta. Pyydä tarjousta. Täytä oheiset tiedot.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s