Huomaa työssä toisten vahvuuksia ja arvosta työystävyyttä

Onko sinulla työystäviä tai ystäviä työssä? Oletko muistanut kiittää heitä ystävyydestä? Eikä vain heitä, joiden kanssa olet tullut läheiseksi, vaan myös kaikkia niitä, joiden kanssa teet töitä. 

Katso tänään ympärillesi työpaikalla.  Ketä siellä näet?

 

Näet ehkä työkavereita, esimiehen, alaisia tai yhteistyökumppaneita. Kiinnitä huomiota siihen, millaisia vahvuuksia jokaisella on. Unohda kaikki ikävyydet tai negatiiviset kokemukset. 

Löydä kaikista joku asia, missä he ovat tai ovat olleet hyviä. Se voi olla ihan pienikin asia. Pinnistä, jos et heti löydä. Kerro huomiosi heille tänään, vaikka kuinka kömpelösti, ja vaikka se tuntuisi vaikealta sanoa ääneen. Kiitä, että he ovat olemassa lähelläsi ja että he ovat tärkeitä sinulle. 

Ihmiset työyhteisössäsi ovat niitä henkilöitä, joille sinä voit olla kannustaja, innostaja, mahdollistaja, kohottaja tai tukija, voimaannuttaja ja hyväntekijä. He ovat työystäviäsi.

 

Älä odota muilta ensin jotain, tee mieluummin itse. Jaa arkipäivässä työystävillesi hyvää.

Haikailemme liian usein jonnekin muualle, ja oletamme, että siellä asiat ovat paremmin kuin meillä. Ihmiset ovat ystävällisempia, kannustavampia ja innostavampia. Samalla suljemme silmämme niiltä mahdollisuuksilta, joita meillä on lähellämme. Jätämme huomaamatta ympärillämme olevien ihmisten vahvuudet ja potentiaalit. 

Totta on, että joissain kulttuureissa kiinnitetään huomiota enemmän ihmisten vahvuuksiin lapsesta saakka kuin meillä. Ja että sosiaaliset taitomme eivät ole parasta luokkaa.  Mutta ei meidän kannata jäädä sitä päivittelemään. 

Sen sijaan voimme muuttaa tai lisätä oman työpaikkamme työkultturia ystävällisempään ja toisia arvostavampaan suuntaan. Sen voi aloittaa kuka tahansa omalla työpaikallaan huomaamalla toisten vahvuudet ja kertomalla niistä heille. 

Voimme saada ihmisiä loistamaan työssä ja saavuttamaan parasta, kun vahvistamme toistemme vahvuuksia, kannustamme, innostamme ja kiitämme toisiamme.

 

Puhumme hyvää toisistamme, ja jaamme positiivista vahvuuspuhetta niin edessä kuin takanapäin. Arvostamme työystävyyttä.

Työtoverin voi saada loistamaan, kun antaa hyvää palautetta tai kiittää häntä.

Kun jakaa hyvää, voi saada hyvää myös takaisin. ”Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan.”

Ja vielä;  samaa hyvää voimme jakaa asiakkaillemme. Istuin yhtenä aamuna helsinkiläisessä bussissa, joka oli täynnä kiireisiä, työhön meneviä ihmisiä. Useimmat katsoivat kännykkäänsä puhumatta toisilleen. Yhtäkkiä pysäkillä kaiuttimesta kuului ääni: ”Kiitos! Hyvää päivän jatkoa teille!” Katsoimme hämmentyneinä toisiamme, mitä ihmettä nyt tapahtui. 

Sama bussinkuljettajan kuulutus toistui joka pysäkillä, jossa ihmisiä jäi pois kyydistä. En ole milloinkaan kuullut bussissa niin montaa kiitosta ja hyvänpäivän toivotusta tai nähnyt niin paljon hymyjä kuin tuona aamuna. Useimmat asiakkaat kiittivät ja toivottivat myös bussinkuljettajalle hyvää päivän jatkoa. Pieni huomaavaisuuden ele tuotti hyvän mielen päivän alkuun monelle. 

Hymy ja hyvät sanat eivät maksa mitään, mutta saavat aikaan paljon. 

 

Anna tänään aineettomia lahjoja, aitoja sellaisia, työystävilllesi ja asiakkaillesi. Kiitä pienistä asioista, huomaa toiset kohtaamisissa ja levitä hyvää ympärillesi. Ystävänpäivänä on hyvä aloittaa muutos. Sen ei tarvitse rajoittua yhteen päivään, vaan työystävyyttä ja ystävällisyyttä voi jakaa jokaisena työpäivänä. 

”Tulevaisuutemme riippuu siitä, mitä teemme tässä hetkessä.”   Mahatma Gandhi

 


Tilaa koulutusta johtamisesta, voimaannuttavasta työkulttuurista, itsensä johtamisesta ja työhyvinvoinnista.  Kohota ihmisiä, ja lisää työyhteisön hyvinvointia ja toiminnan tuloksellisuutta. Pyydä tarjousta. Täytä oheiset tiedot.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s