Esimiehen 7 keinoa tukea työntekijöitä yltämään parhaasensa

Viime päivinä on hehkutettu jääkiekon nuorten maailmanmestaruutta, ja pohdittu Jukka Jalosen johtamistyyliä. Hyviltä johtajilta ja menestyviltä joukkueilta kannattaakin ottaa oppia työelämään.  On ollut ilo huomata niin jääkiekkojoukkueessa kuin menestyvissä työpaikoissa uudenlaista johtajuutta, hyvää itsetuntoa, kovaa työntekemistä ja loistavaa yhteispeliä. Kaikkea sitä tarvitaan monessa työssä. 

Miten esimies voi saada työntekijät yltämään parhaaseensa? Miten saada koko ryhmälle saavuttamisen ja onnistumisen halu?  Mitä johtajan pitää tehdä? Moni esimies pohtii varmasti samoja kysymyksiä. Kukapa ei haluaisi olla hyvä johtaja. 

Hyvä johtaminen avaa mahdollisuuksia työntekijöiden kasvamiseen ja menestymiseen.

Hyvä johtaminen avaa työntekijöille mahdollisuuksia kasvamiseen ja työssä menestymiseen.

7 esimiehen keinoa tukea yksilöä ja ryhmää

1. Luottamus ja vastuun antaminen 

Esimiehen antama 100-prosenttinen luottamus on pohja esimiehen ja työntekijän väliselle, arvostavalle suhteelle. Jos esimies pystyy antamaan vastuuta ja samalla myös vapautta työn toteuttamisessa, se vahvistaa työntekijän itsenäisyyttä ja vastuunkantamista.  Se herättää halua onnistua ja tehdä työt hyvin. Nykypäivän johtamisessa ei tarvita tarkkailua tai kyttäämistä. Ei ainakaan silloin, jos halutaan työntekijöiden olevan saavuttajia. 

2. Esimiehen kiinnostus jokaiseen työntekijään

Opettelemalla tuntemaan työntekijät, esimies saa johtamiselleen keinoja. Harva esimies tulee kysyneeksi työntekijältä, millaisesta johtamisesta on parasta hyötyä hänelle. Sitä kuitenkin kannattaisi kysyä. Johtamiseen tulee näin henkilökohtainen näkökulma. Silloin on molemminpuolin helpompi ymmärtää toisaan. 

3. Vahvuuksien löytäminen ja niiden käyttämisen mahdollistaminen

Marimekon nykyisen  toimitusjohtajan Tiina Alahuhta-Kaskon mukaan entinen toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen sai aikanaan kaikki työntekijät tuntemaan, että he olivat lahjakkaita”. Kun esimies löytää jokaisen työntekijän vahvuudet, hän voi mahdollistaa yksilön ja ryhmän menestystä antamalla jokaiselle mahdollisuuksia käyttää vahvuuksiaan työssä. 

4. Heikkouksien tunnistaminen ja auttaminen kasvamaan

Kaikilla on heikkouksia, eikä niitä voi välttää. Niiden ei tarvitse kuitenkaaan olla edistymisen esteenä. Esimies voi antaa sellaisia tehtäviä, joiden avulla työntekijä pystyy kasvamaan ja kehittymään. Se edellyttää työntekijän ja esimiehen välistä avointa suhdetta, yhteistä ymmärrystä ja tavoitteiden asettamista. 

5. Yksilöiden ja ryhmän itseluottamuksen vahvistaminen

Positiivista palautetta kannattaa antaa aina, kun on pientäkin aihetta.  Esimies voi luoda työkulttuuria, joka tukee edistymisen ja kasvamisen huomaamista sekä virheistä oppimista.  Itseluottamus kasvaa, kun pystyy oppimaan uutta. 

6. Inhimillisyys  ja ihmisistä välittäminen 

Inhimillisyys on myötätuntoa ja tukemista vaikeissa tilanteissa. Se on työntekijän kohtaamista ihmisenä.  

7.  Tuki menestymään, ei luovuttamaan 

Menestymisen ehto on se, että pystyy menemään vaikeuksien läpi. Auta työntekijöitä oppimaan, tekemään työtä ja etenemään sitkeästi päämäärää kohti.  

Ihmisten johtaminen on ihmisenä kasvamista, ihmisen käyttäytymisen ymmärtämistä ja ihmisestä välittämistä. Hyvä johtaja mahdollistaa toisten kasvamista. Häntä ollaan valmiita seuraamaan. 


Tilaa luento ihmisiä arvostavasta johtamisesta, jonka avulla esimies voi saada työntekijät yltämään parhaaseensa.  Hinta alkaen 1200€ (alv 0). Täytä oheiset tiedot.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.